lightning
Кругови во жито 2013 - Вести
Вести за кругови во жито се најде во различни места. Околности локалните услови.
crop circles
www.bourky.com - грмотевици, молња, облаците
На прифатена теорија -
Ние сме, исто така, кои работат за:
RSS feed
NASA

Кругови во поле 2013 - Вести

(Фото икона делува како линк)Најновите, и исто така последен Crop Circles 2013 сезона

2013-12-30USAChualar farm, Salinas, CA 36.584871,-121.473678 detail
 

Фото иконата служи како врска до детали страницаКругови во жито 2013 - Англија

Поместете го покажувачот на глувчето над иконите колона Фото-URL покажува поголем преглед на слики кликне се поврзани со детални страница од избраните култура круг - повеќе слики, поголеми, белешки, детали објаснување. Подоцна таму ќе биде монтажа шема на подлогата фото терен Google Earth. Врската од колоната ГПС покажува точната позиција во Google Maps.

датумместо GPS координатинотилинковиФото
2013-08-13 Hackpen-Hill 51.475538, -1.812867 1
2013-08-13 West Kennett 51.408582, -1.849042   1
2013-08-12 Harewell Lane 52.108429, -2.138432  1
2013-08-11 Hackpen Hill 51.47561, -1.819528 1
2013-08-10 Chute Causeway 51.313447, -1.586666  1
2013-08-08 Silbury Hill 51.408984, -1.85947 1
2013-08-06 Monument Hill 51.341557, -1.960663 1
2013-08-01 Stonehenge 51.173034, -1.827039 1
2013-08-01 Roundway HillGPS непознато 1
2013-08-01 Milk Hill 51.367775, -1.84796 1
2013-07-31Gripp Patch 51.31059, -1.883837 1, 2, 3
2013-07-28LimeKiln-Wood 52.689103, -2.515431 1
2013-07-24 Roundway 51.384832, -1.995748 1, 2, 3, 4
2013-07-22 Giant's Grave 51.365657, -1.763375 1, 2
2013-07-16 Hilcott 51.322187, -1.846735 1, 2, 3, 4
2013-07-15 All Cannings 51.350868, -1.863373 1, 2, 3, 4
2013-07-15 Hackpen Hill 51.478233, -1.810776 1, 2. 3
2013-07-13 Evesham 52.127207, -1.844499 1, 2. 3
2013-07-08 West Overton Hill 51.402957, -1.803606   1, 2
2013-07-07 Avebury Trusloe 51.419976, -1.865192 1, 2, 3, 4
2013-07-07 Milk Hill 51.36970, -1.853649   1
2013-07-06 Broad Hinton 51.513782, -1.821020 1, 2
2013-07-06 Ridgeway 51.426399, -1.827422 1, 2, 3, 4
2013-06-25 Silbury Hill 51.41318, -1.860981 1, 2, 3, 4
2013-06-25 Windmill Hill 51.434083, -1.886376 1, 2, 3
2013-06-23 Horton 51.367206, -1.947004 1, 2, 3
2013-06-22 Stanton St.B.,2.fáze 51.363470, -1.860257   1, 2, 3
2013-06-21 Stanton St.Bernard 51.363470, -1.860257 1, 2
2013-06-21 Yatesbury 51.438412, -1.909622 1, 2, 3
2013-06-09 Stanton St.Bernard 51.36845, -1.859038 1, 2
2013-06-07 Cherhill 51.42681, -1.934885 1, 2
2013-06-02 Alton Priors 51.36246, -1.837609 1, 2, 3, 4

 

Фото иконата служи како врска до детали страницаКругови во поле 2013 - Чешка Реп. (Словачка - SK)

Поместете го покажувачот на глувчето над иконите колона Фото-URL покажува поголем преглед на слики кликне се поврзани со детални страница од избраните култура круг - повеќе слики, поголеми, белешки, детали објаснување. Подоцна таму ќе биде монтажа шема на подлогата фото терен Google Earth. Врската од колоната ГПС покажува точната позиција во mapy.cz, од колоната ноти (GM) точната позиција во Google Maps.

датумместо GPS координатинотилинковиФото
2013-07-29Benešov 49.763820, 14.718900 GM 1
2013-07-28Sychrov 50.631636, 15.113899 GM 1
2013-07-22 Rozseč nad Kunštátem 49.537691, 16.462380 GM 1, 2, 3, 4
2013-07-18 Rohozná - Osek 49.306537, 13.963580 GM 1, 2
2013-07-18Drnovice 49.476424, 16.545619 GM 1
2013-07-14 Lipník - Tlmače (SK) 48.293114, 18.523069 GM 1, 2
2013-07-11 Úštěk 50.593803, 14.364988 GM 1, 2

 

Фото иконата служи како врска до детали страницаКругови во жито 2013 - Други земји

датумземјаместо GPS координатинотилинковиФото
2013-08-08 Русија непознато
2013-08-07 Холандија Hoeven 51.627928, 4.569550 1
2013-07-30 ХоландијаStanddaarbuiten, Oudenbosch 51.635493, 4.549711 1
2013-07-29Холандија Stadskanaal, Groningen 53.001674, 6.966049 1
2013-07-28Германија Haunsheim 48.591040, 10.372924 1
2013-07-23Полска Wylatowo 52.595531, 17.975832 1
2013-07-21Белгија Rue Lenoir, North East Momalle 50.692097, 5.363797 1, 2
2013-07-16Словенија Pecarovci, Pomurska 46.740326, 16.133967 1, 2
2013-07-04Франција Imling, Sarrebourg 48.717969, 7.006732 1
2013-07-03Италија Bienate, Miláno, Lombardie 45.577054, 8.831225 1, 2, 3, 4
2013-07-03 Швајцарија Rheinau, Zurich 47.643792, 8.630853 1, 2
2013-07-01Италија Brignano (Bergamo) 45.540470, 9.664001 1
2013-06-30Италија Cavallo Grigio, Robella, Asti 45.089147, 8.1042561, 2, 3, 4
2013-06-17Русија Timashevsk, Krasnodar 45.626667, 39.057778 1
2013-06-09Италија Finale Emilia (Modena) 44.825583, 11.293389 1, 2, 3
2013-06-08Италија Cava Manara (Pavia) 45.106221, 9.110326 1, 2, 3
2013-06-06Италија Barbiano Cotignola, Ravenna 44.379637, 11.880791 1, 2, 3, 4
2013-05-22Италија Palazzo, San Gervasio 40.939304, 15.974997 1, 2, 3, 4
2013-05-21САДOld Gray Station Road, TN 36.40662, -82.459799 1, 2
2013-06-16Италија Enna, Sicílie 1, 2, 3
2013-06-20Италија Cisterna, Latina 1
2013-07-09 Русија Amber Michurinsky, Krasnodar 1

 

 

Првиот култура круг, 2013 - Tennessee, Old Gray Station Road, 21 мај

Воздушната фотографија (лево) се става директно во база на сајтот на Google Earth (десно). Двете слики може да се зголеми со поместување на глувчето. Во Google Earth, кликнете на Tennessee.kmz, можно е да се манипулира со слика во оваа област. Друга антенски слика Google - Earth.kmz оригинални Фото )

 

Кругови во поле 2013 - Листа, околностите за наоѓање на локалните услови

кругови во жито - Обединето кралство

Кругови во жито Stonehenge 1 август 2013

Кругови во поле Milk Hill 1 август 2013

Кругови во поле LimeKiln-Wood 28 јули 2013

Кругови во поле Roundway nr. Devizes 24 јули 2013

Кругови во жито Giant's Grave, nr Oare 22 јули 2013

Кругови во поле Hilcott 16 јули 2013

Кругови во поле All Cannings 15 јули 2013

Кругови во жито Hackpen Hill 15 јули 2013

Кругови во поле Evesham 13 јули 2013

Кругови во поле West Overton Hill 8 јули 2013

Кругови во поле Avebury Trusloe 7 јули 2013

Кругови во поле Milk Hill 7 јули 2013

Кругови во поле Broad Hinton 6 јули 2013

Кругови во жито Ridgeway 6 јули 2013

Кругови во поле Silbury Hill 25 јуни 2013

Кругови во поле Windmill Hill 25 јуни 2013

Кругови во поле Horton 23 јуни 2013

Кругови во поле Stanton St Bernard 22 јуни 2013

Кругови во поле Stanton St Bernard 21 јуни 2013

Кругови во поле Yatesbury 21 јуни 2013

Кругови во поле Stanton St Bernard 21 јуни 2013

Кругови во поле Cherhill 7 јуни 2013

Кругови во поле Alton Priors, East Field 2 јуни 2013

 

Crop Circles - Чешка Република (Словачка)

Кругови во поле Sychrov 30 јули 2013

(Žďárek, Paceřice, Jeníšovice, Odolenovice)

Кругови во поле Benešov 29 јули 2013

Кругови во жито Rozseč nad Kunštátem 22 јули 2013

Кругови во поле Rohozná - Osek 18 јули 2013

Кругови во поле Drnovice 18 јули 2013

Кругови во поле Lipník - Tlmače (Словачка) 14 јули 2013

Кругови во поле Úštěk 11 јули 2013

 

Кругови во поле - други земји

Холандија, Кругови во поле Standdaarbuiten, Oudenbosch 30 јули 2013

Холандија, Кругови во жито Stadskanaal, Groningen 29 јули 2013

пронајдени следниот ден по многу интензивна бура

Полска, Кругови во поле Wylatowo 23 јули 2013

Белгија, Кругови во поле Rue Lenoir, North East Momalle 21 јули 2013

Словенија, Кругови во поле Pecarovci, Pomurska 16 јули 2013

Русија, Кругови во поле Amber Michurinsky, Krasnodar 9 јули 2013

Франција, Кругови во поле Imling, Sarrebourg 4 јули 2013

Италија, Кругови во поле Bienate, Miláno, Lombardie 3 јули 2013

Швајцарија, Кругови во поле Rheinau, Zurich 3 јули 2013

Италија, Кругови во поле Brignano (Bergamo) 1 јули 2013

Италија, Кругови во поле Cavallo Grigio, Robella, Asti 30 јуни 2013

Италија, Кругови во поле Cisterna, Latina 20 јуни 2013

Русија, Кругови во поле Timashevsk, Krasnodar 17 јуни 2013

Италија, Кругови во поле Enna, Sicílie 16 јуни 2013

Италија, Кругови во поле Finale Emilia (Modena) 9 јуни 2013

Италија, Кругови во поле Cava Manara (Pavia) 8 јуни 2013

Италија, Кругови во поле Barbiano Cotignola, Ravenna 6 јуни 2013

Италија, Кругови во поле Palazzo, San Gervasio 24. мај 2013

САД, Кругови во поле Old Gray Station Road, Tennessee 24. мај 2013

пронајдени во близина на пролет се наоѓа на варовник тлото под него (Многу добро и интензивно привлекува молња поради зголемена влажност и многу подобро електричната спроводливост, една од формите на природните молња)

 

 

 

 

 

 

Страница за вас, и сите податоци се многу внимателно да се испитаат теоретски и експериментално

 

Jan Ledecký

 

pz